GSB Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğüne bağlı yurtlarda barınan öğrencilere yönelik ''Gıda israfı en aza indirilmesi ve atık gıdaların değerlendirilmesi'' kapsamında Proje ve Politika Önerilerinin tartışılacağı bir Gönüllülük Çalıştayı planlanmaktadır. Çalışmanın amacı: Atık gıdaların değerlendirilmesi ve israfın en aza indirilmesi Hedef Kitlesi: GSB-KYK yurtlarında kalan üniversite öğrencileri Çalışma Yeri: Samsun Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne Bağlı Karadeniz Kız Yurdu (19 Mayıs Üniversitesi Kampüsü İçerisinde) Katılımcılar: Çalışmaya 12 kız ve 12 erkek katılımcı aranmaktadır. Sıfır atık kapsamında yurtta gıda ve atıkların azaltılması amacıyla gönüllü öğrenciler yetiştirilecek, sorunlar tespit edilecek ve 2025- 2026 eğitim- öğretim yılında buna yönelik alınan kararlar uygulanacaktır. Şartlar: GSB bağlı üniversite öğrenci yurlarında barınıyor olmak Kişisel Özellikler: Çevre ve atık projelerine önem vermek Öğrenim Durumu: Üniversite öğrencisi olmak 6-7 Kasım 2025 Tarihleri arasında günlük 6 saat Gönüllü iş çalıştay şeklinde yapılacaktır. Alanında uzman kişiler, gençlik liderleri ve öğrencilerin yer alacağı çalışmada 6 Kasım'da çalıştay, 7 Kasım'da ise atık tesisi ziyaret edilerek saha çalışması yapılacaktır. Mülakat yapılmayacaktır. Bu çalıştaylarda; 1. GSB yurdunda yiyecekler tabağa gelene kadar israf nerede başlıyor? 2. Yurtta gıda kurtarma: ne yapabiliriz, nasıl uygularız? 3. Yurtta atık mı, değer mi? Gıda atıklarının ikinci hayatı. 4. GSB yurtlarında gençlerin gücü: İsrafla mücadelede gönüllülük ve aktivizm 5. GSB yurtlarında farkındalıklı davranış: Tüketim alışkanlıklarımızı anlamak 6. GSB yurtlarında katı atık yönetimi için politika önerileri konuları ele alınacaktır. Gönüllülerin çalıştaya görüş ve önerileriyle aktif katkı sağlaması beklenmektedir. Gıda israfının önlenmesi, sürdürülebilirlik vb. konulara ilgi duyan, Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı yurtlarda barınan 12 kadın ve 12 erkek katılımcı gencin belirlenmesi için Gönüllüyüz BİZ (https://gonulluyuzbiz.gov.tr/) platformu üzerinden ilana çıkılarak başvuruların alınmasından ve alınan başvuruların değerlendirilerek 12 erkek 12 kadın olmak üzere 24 asil ve 5 erkek 5 kadın olmak üzere 10 yedek katılımcının belirlenmesinden İl Müdürlüğü sorumludur. 7 ayrı ilde gerçekleştirilecek olan çalışmanın Samsun ayağı 6-7 Kasım tarihleri arasında yapılacaktır. Günde ortalama 6 ssat sürecek çalıştay boyunca yemek, ulaşım ve aralarda ikramlar servisi sağlanacaktır. Gıda israfının önlenmesi, sürdürülebilirlik vb. konulara ilgi duyan, Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı yurtlarda barınan öğrenciler.Gönüllüyüz BİZ üzerinden çıkılacak ilanda gençlerin konuya olan ilgi ve alakası hakkında fikir edinilmesine yardımcı olacak açık uçlu sorulara yer verilmiştir